Tuesday, November 14, 2017

Η σοπράνο Ειρήνη Κώνστα μάγεψε τους θεατές στην όπερα «Ολυμπιακή Φλόγα» του Π. Καρούσου στην Αθήνα και τη Ζάκυνθο

Τρεις μαγευτικές παραστάσεις πραγματοποίησε πρόσφατα στην Ελλάδα ο Ελληνοκαναδός μουσουργός Παναγιώτης Καρούσος με την όπερα «Ολυμπιακή Φλόγα».  Η όπερα ανέβηκε στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου, στο Ανοιχτό Θέατρο Σάρας χιλίων θέσεων Δήμου Μαρκοπούλου, και με τεράστια επιτυχία στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2017» στο Θέατρο «Τέχνη στην Πέτρα» του Άλσος Περιστερίου.

Η σύγχρονη αριστουργηματική όπερα «Ολυμπιακή Φλόγα» του Παναγιώτη Καρούσου συγκλόνισε το κοινό που κατέκλυσε τα θέατρα για να παρακολουθήσει την εκπληκτική παράσταση. Την παράσταση έκλεψε η σκηνοθεσία της ντίβας της ελληνικής όπερας Ειρήνης Κώνστα η οποία μάγεψε τους θεατές, με την ωραία της θεατρική εμφάνιση την ηθοποιία της και την εκπληκτική φωνή της.

Η σοπράνο Ειρήνη Κώνστα στο ρόλο της Δηιάνειρας είναι μια παρουσία μαγική, που σε καθηλώνει. Η φωνή της τεράστια αναδεικνύει τις υπέροχες άριες της όπερας.
Στον ρόλο του Ηρακλή ο μπάσος Βασίλης Ασημακόπουλος ήταν μοναδικός δείχνοντας το σπάνιο φωνητικό και ερμηνευτικό του ταλέντο, δίνοντας έναν Ηρακλή σκληρό και απόμακρα τραγικό, ενώ στον ρόλο του Ύλλου ηταν συγκινητικός και ανθρώπινος.
Η ταλαντούχα υψίφωνος Δήμητρα Καμίτση στο ρόλο της  Αλκμήνης έδειξε όλη την στοργή της στην πονεμένη Δηιάνειρα, υπομένοντας σαν τραγική φιγούρα σιωπηλά, ερμήνευσε μια μελωδική άρια και ένα συγκινητικό λυρικό ντουέτο με την Ειρήνη Κώνστα. Ο τενόρος Θεόδωρος Μπιράκος στο ρόλο Ευρυσθέα τραγούδησε υπέροχα την άρια του Βασιλιά και το ντουέτο με τον μπάσο Βασίλη Ασημακόπουλο.
Την μουσική διεύθυνση στο πιάνο είχε η πιανίστα Βικτωρία-Φιοράλμπα Κιαζίμη και ο Παντελής Λεγάκης.
Το έργο προλόγισε ο συνθέτης Παναγιώτης Καρούσος και ευχαρίστησε τους φορείς για την δημιουργική συνεργασία στην προώθηση της ελληνικής όπερας.
Η όπερα «Ολυμπιακή Φλόγα» του Παναγιώτη Καρούσου βασισμένη στην τραγωδία «Τραχίνιες» του Σοφοκλή, έκανε το θριαμβευτικό της ντεμπούτο στο Lincoln Center της Νέας Υόρκης στις 26 Μαρτίου 2016 με αμερικανούς ερμηνευτές υπό την διεύθυνση του μαέστρου Jestin Pieper. Στις Τραχίνιες, περιγράφονται τα βάσανα του Ηρακλή και η εξιλέωση της Δηιάνειρας, με τον τραγικό θάνατό της.

Η σύγχρονη όπερα «Ολυμπιακή Φλόγα» του Παναγιώτη Καρούσου είναι μια μουσική εμπειρία υψηλής τέχνης με αξιοθαύμαστους ερμηνευτές και βρήκε μεγάλη αποδοχή και θετική ανταπόκριση από το εκλεκτό κοινό της Ελλάδας, και που βραβεύτηκε με το Βραβείο «Ανδρέας Κάλβος» της UNESCO Ζακύνθου.

No comments:

Post a Comment